Monday, February 11, 2013

Places review

Mata xdpt pejam hati excited survey tutorial sewing hehee...

Nak share dgn anyone yang akan visit Bintulu... Yang survey tempat penginapan di sini...

Kami sekeluarga agak kerap check-in hotel/motel/inn kt sini sbb nak spend time lama sket kt bandar alang2 dah keluar estate tu kan...

So far, my faveret place to check-in is New World Motel... Smp kan bila call reception nak buat booking, sebut nama husband yg awal tu, receptionist tu sambung sebut fullname husband ku..hihii bygkan betapa kerap kami stay disini...

Kenapa New World Motel?

1. Saya seorang yg agak kedekut tapi cerewet...jd sy nak bilik yg cantik tp rate yg budget...hehee...family of 4 kami cukup setakat 1 king size bed... Satu malam RM99 shj...  Kalau 1 king size bed + 1 queen size bed in 1 room, sini rate dia RM128 je.. serius x tipu dan sy share ni xdpt apa2 pun drpd pihak motel ni tp sbb sy happy customer, sy nak share supaya bisnes motel ni terus maju hehee...

2. Bilik cantik dan sy puas hati...mcm bilik RM150++ pd pendapat sy...sbb hotel/motel/inn lain rate yg RM150++ pun bilik lg teruk drpd disini...jd sy suka sgtt!

3. Staffs/receptionist/room services semua ramah tamah...happy lg! :)

4. Ada restoren best kt bawah...  Matahari Oriental Cuisine... Nasi goreng kg dia sedap... Udang nestum pun sedappp!

5. Last but not least, di bilik ada sejadah, al-quran ... <3 xpenah sy check - in di mana2 yg provide both dah siap2 ada dlm bilik...selalunya mesti kene request! Pastu, ada cerek, complimentary tea & coffee, hair dryer, torchlight, sabun2 yg byk dlm bilik air tu...myiesha mmg happy nak mandi sbb nak main sabun hahaaa! Ada laundry bag and room slipers which tmpt lain yg rate camni x provide pun!

Ok itu shj...xdpt nak provide gamba bilik sbb dah sepah2 anak main itu ini heheheee...

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)