CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS

Monday, February 11, 2013

Places review

Mata xdpt pejam hati excited survey tutorial sewing hehee...

Nak share dgn anyone yang akan visit Bintulu... Yang survey tempat penginapan di sini...

Kami sekeluarga agak kerap check-in hotel/motel/inn kt sini sbb nak spend time lama sket kt bandar alang2 dah keluar estate tu kan...

So far, my faveret place to check-in is New World Motel... Smp kan bila call reception nak buat booking, sebut nama husband yg awal tu, receptionist tu sambung sebut fullname husband ku..hihii bygkan betapa kerap kami stay disini...

Kenapa New World Motel?

1. Saya seorang yg agak kedekut tapi cerewet...jd sy nak bilik yg cantik tp rate yg budget...hehee...family of 4 kami cukup setakat 1 king size bed... Satu malam RM99 shj...  Kalau 1 king size bed + 1 queen size bed in 1 room, sini rate dia RM128 je.. serius x tipu dan sy share ni xdpt apa2 pun drpd pihak motel ni tp sbb sy happy customer, sy nak share supaya bisnes motel ni terus maju hehee...

2. Bilik cantik dan sy puas hati...mcm bilik RM150++ pd pendapat sy...sbb hotel/motel/inn lain rate yg RM150++ pun bilik lg teruk drpd disini...jd sy suka sgtt!

3. Staffs/receptionist/room services semua ramah tamah...happy lg! :)

4. Ada restoren best kt bawah...  Matahari Oriental Cuisine... Nasi goreng kg dia sedap... Udang nestum pun sedappp!

5. Last but not least, di bilik ada sejadah, al-quran ... <3 xpenah sy check - in di mana2 yg provide both dah siap2 ada dlm bilik...selalunya mesti kene request! Pastu, ada cerek, complimentary tea & coffee, hair dryer, torchlight, sabun2 yg byk dlm bilik air tu...myiesha mmg happy nak mandi sbb nak main sabun hahaaa! Ada laundry bag and room slipers which tmpt lain yg rate camni x provide pun!

Ok itu shj...xdpt nak provide gamba bilik sbb dah sepah2 anak main itu ini heheheee...

Catch up post lagi,,,


06/02/13

Minggu kedua persekolahan Myiesha.. minggu pertama mmg mama kene tunggu.. first day xyah tunggu anak mama xcited sgt nak gi skool.. 2nd day xyah tunggu tapi lagi sejam nak balik cikgu call suh dtg myiesha nanges2 xberenti2... 3rd day ponteng.. kasi rest la mana tau esk dia nak gi skool.. 4th day,mama kene tunggu.. dalam 2jam pastu sama2 balik..begitu juga 5th day.. hahahaaa... 2nd week begitu juga untuk 1st & 2nd day.. 3rd day berjaya pujuk dia stay sana bila ayah yg hantar dia gi skool.. time balik mama dtg amik tgk anak mama happy dah.. alhamdulillah :) semoga hari2 mendatang myiesha seronok nak ke sekolah dan belajar bersungguh2 amin :)

update tentang mama pulak..

ahad lepas gi amik mesin NV50 kat miri...happy x terkata hanya Allah yg mengetahui hehee.. isnin,curi2 masa baca manual book mesin for guideline nak operate mesin kan... selasa, cuba2 test drive mesin malangnya jahitan xmenjadi.. rabu,bawak mesin gi umah puan guru ku, kak aini ayu nak berguru dgn beliau.. nasib baik puan guru jiran jadi dapatla berguru dgn mudah.. terima kasih puan guru ku :)  belah petang dgn excited test test jahit palazzo pakai kain batik je sbb first timer ni jahit guna mesin heheheee alhamdulillah menjadi walau jahitan senget benget heheheee... stok getah & benang limited sbb lom gi beli lg jd hari2 mendatang agaknya dpt abeskan sessi potong memotong dulu sebelum test drive jahit apa2 yg terlintas.. semoga dipermudahkan amin... :)
 


 
 

update tentang Ayyub Maqil...

Ayyub dah masuk 8m :) alhamdulillah.. dah pandai nak melangkah, suke meniarap pastu merangkak tapi ke arah undur belakang hahahaa comel comel... **Jgn muntah pulak sy puji anak sendiri :p anak mama dah pandai demand nak mama selalu ada dgn dia sama2 tgk disney channel 24/7 hhmmm... lama2 mama boleh jadi duta disney sbb dah menonton disney channel sejak 4 years ago everyday hohohooo...

update suami ku... terima kasih kerana bekerja keras untuk menyara kami dengan baik.. semoga Allah murahkan rezeki keluarga kita.. budi baikmu hanya Allah sahaja yg dapat membalasnya.. semoga Allah merahmati keluarga kita :) tentang yg lain xleh update sini...rahsia hehehee... perihal kehidupan berkaitan suami xmo share dlm blog.. too personal for me.. heheee... apapun, terima kasih Sayang kerana menjadi suami yg almost perfect for me ;)

Finally a sewing machine

Finallyyyyy!!!! Yippieeeee!!

Akhirnya ada rezeki dapat sewing machine... walaupun bukan Janome yg jd idaman satu masa dulu, tapi puas hati sgt... ternampak promo Brother NV950e promo 50% terus inform hubby & hubby terus offer nak tak? uiks uiks uiks pucuk dicita ulam mendatang heheheee

Promo kat west RM2.1k dan teruslah berusaha mencari dealer kat Sarawak dpt tak harga ni kat sini.. Alhamdulillah.. thanks to my friend, Putra Ayu yg introduce seller from west yg dptkan contact seller in Miri.. dapat jugak harga promo RM2.2k kat miri...walaupun menunggu sebulan....heheeee... seller Miri yg baik hati ni bagi pinjam kan NV50 lg la hati ku ini happy semacam heheheeee






 


Catch up post


Meaningful November 2012

Dalam bulan ni,macam2 yang berlaku bagi keluarga kami...banyak kenangan manis November ini.. :)

Awal bulan pada 4/11/12, kami dapat kereta baru heheee...happy sgt!! rasanya sgt berbaloi beli kereta ni sepadan dengan harga nya... yang best nya, no plat tetap MAY7669 :) anyone yang considering nak tukar kereta, recomended sgt amik kereta ni! Ford Focus S+ buat kami suami isteri rasa sgt jakun dgn teknologi zaman skarang ni... alhamdulillah dgn rezeki yg diberi Allah yang Maha Esa dpt kami merasai pengalaman memiliki kereta yang best ni!

:D tapi,wira aeroback special edition 2006 yang dah di letgo itu tetap kemas dlm ingatan..byk jasa kereta tu..drpd hubby single,married,married with 1 child sampai la married with 2 children!kereta itula yg bawa kami ke mana mana..drpd kluang,ke sabah kemudian ke bahau..akhirnya wira SE kami berada di bumi sarawak..hehee..bermula dgn warna hitam bertukar putih kemudian merah :)

selain hal kereta, diri ini happy sgt sbb finally dpt breadmaker! yahooooo!!!! aiming for Empress breadmaker Cosway je tp hubby dgn happynya belikan Kenwood BM250 hiphiphooreyyyy!!!! tqsm hubby <3 :="" akan="" breadmaker="" dgn="" digunakan="" font="" itu="" me="" mungkin="" pastikan="" sebaik="">

tak lupa untuk anak2 kesayangan :) anak2 dpt pool at home & set kerusi meja kanak2...alhamdulillah dah lama mencari akhirnya bertemu juga dgn perabot yg disukai & sesuai utk anak2 :) pool pulak utk anak2 main air kt luar ptg2 jd xla diaorg bosan duk indoor aje kan...

selain tu,hubby dpt pam air utk basuh keta kesayangan hehehee nak basuh ala ala kat carwash gitu.. beli balik dan terus basuh kereta..Yeah Bbee semangat camtu lah yg kita mahukan ekekekee

mama dpt vacuum baru!! semangat sikit nak vacuum carpet bulu2 tu kan :p

serba sedikit tentang November 2012 kami..coretan ini hanyalah bertujuan untuk kenangan kami anak beranak di masa depan..

Stroller Anakku untuk anakku Ailaa Myiesha :)

Entry kali ni utk kenang-kenangan bersama stroller pertama kami sebagai ibubapa...
 
Anakku Stroller Pinky Blacky ini dibeli around December 2009 di Butik Anakku Tawau pada harga RM245
 
Kisahnya, mula2 nak cari baby carrier je dulu sbb nk beli stroller bila balik semenanjung...tapi baru nak testing masukkan Myiesha dlm carrier tu, cik Myiesha dah melalak satu kedai hohohooo...maka mama & nek ros cuba la baringkan dia dlm stroller...bukan main senyum lagi....
 
Jadi, rezeki pertama kami ialah stroller ini utk membawa cik Myiesha pusing2 jalan2 during weekends :)
 
On december 2012, stroller ini telah dijual untuk tidak menyemakkan rumah... Kerana cik Myiesha dan cik Ayyub pun dah ada satu stroller lg Sweet Cherry SCR5, yg dibeli pada suku akhir 2010 kalau xsalah...beli pun sbb Myiesha menunjukkan tanda2 dia akan nak stay dlm stroller tu...last2 dia xmo juga...huhuhuuu...nasib baik cik Ayyub telah memanfaatkan sepenuhnya SCR5 tersebut...
 


 

Sunday, December 16, 2012

Sayang Anak! :)

Anak2 tgh tido... Mama baru selesai online shopping hehee...

Wednesday, November 07, 2012

First day Ayyub didnt fall asleep after taking his bath!

I'm shocked! He didnt fall asleep until 10.30pm! Nampak gaya Ayyub dah developed sikap kakak Myiesha, menahan mata drpd tidur... Haru la mama ayah td nk tenangkan Ayyub! Fuhhh...